Waarom deze campagne “Een kind sluit je niet op. Punt.”?

De Belgische federale regering plant een nieuw gesloten centrum te bouwen om gezinnen met minderjarige kinderen op te sluiten. Deze plannen werden vermeld in het regeerakkoord van 9 oktober 2014. Sinds het begin van deze legislatuur vragen het Platform Kinderen op de vlucht en UNICEF België de federale regering deze plannen te staken. 

Nadat Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zijn intentie om deze plannen nog in de loop van het jaar 2017 te realiseren nog eens herhaalde in zijn beleidsverklaring van november 2016, besloten het Platform Kinderen op de vlucht en UNICEF België een campagne op te zetten om het brede publiek te sensibiliseren.

Al meer dan 325 organisaties ondersteunen ons standpunt tegen de detentie van kinderen. Met de campagne “Een kind sluit je niet op. Punt.” willen wij nu ook het brede publiek informeren en mobiliseren tegen deze plannen. 

Wij willen niet dat kinderen in ons land opgesloten worden, enkel en alleen omwille van hun migratiestatus of die van hun ouders of voogd. Wij willen dat alle kinderen behandeld worden als kinderen, vrij zijn, verzorgd en beschermd worden, en van dezelfde rechten kunnen genieten. (Klik hier om ons volledige standpunt te bekijken.)

 

 

Een campagne van

Unicef
Mineurs en exil

In samenwerking met

Caritas
Ciré
Vluchtelingenwerk Vlaanderen
JRS
Amnesty